info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads vann i AD på ”walkover”

Plåtkonsult Sverige AB får betala drygt 34 000 kronor i lön och semesterersättning för en anställd som sparkades efter bara fyra dagar. Detta enligt en tredskodom i Arbetsdomstolen.

Mannen anställdes och började arbeta på Plåtkonsult Sverige AB den 20 september förra året. Bara fyra dagar senare skickades han hem. Han hade fått sparken och uppsägningstiden på en månad brydde sig företaget inte om. Mannen fick inte sina pengar och företaget har inte heller i efterhand betalat enligt den överenskommelse som träffades vid central förhandling. Eftersom ingen representant för Plåtkonsult Sverige AB dök upp i Arbetsdomstolen har målet avgjorts genom tredskodom. Det innebär att domstolen dömer enligt kärandens yrkanden utan att saken prövas. Arbetsdomstolen dömer Plåtkonsult Sverige AB att betala 30 292 kronor till mannen i lön samt att till plåtslageribranschens semesterkassa, administrerad av Plåt & Vent Forum, betala semesterersättning på knappt 4 000 kronor. På beloppen yrkas dessutom ränta fram till dess att betalning sker.
Den som har fått en tredskodom mot sig kan söka så kallad återvinning inom en månad från den dag domen meddelas. Söks återvinning inom denna tid tas handläggningen upp på nytt.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads vann i AD på ”walkover”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig