info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer entreprenadföretag

Företaget har, enligt Byggnads, ständigt slunkit undan förhandlingarna. Nu har Byggnads gått till Arbetsdomstolen med krav på 92 000 kronor, för uteblivna försäkringspremier och misskötta förhandlingar.

Stämningen vänder sig mot ett entreprenadföretag i Stockholm. Den beskriver hur upprepade omstarter med förhandlingar misslyckats.
En första kallelse till förhandling om lönekrav och obetalda försäkringspremier skickades till företaget i slutet av 2010. Ingen från företaget kom till förhandlingsbordet. I april drev Byggnads tvisten vidare genom att kalla till central förhandling. Nu ringde företagets företrädare och anmälde sig sjuk dagen innan. Enligt Byggnads lovade han att skicka ett sjukintyg, men något sådant har aldrig dykt upp.

Tredje gången gillt

På tredje försöket, i juni, lyckades företaget och Byggnads mötas för central förhandling. Nu hade förhandlingsvägran fogats till de tidigare anklagelserna om obetalda försäkringspremier.
Enligt Byggnads gjordes en överenskommelse om att företaget skulle betala försäkringspremier på 31 985 kronor under den närmsta månaden. Men sedan undertecknade företagets företrädare aldrig protokollet, och några pengar betalades inte in.

Tredubblade krav i domstolen

Efter sommaren författade så Byggnads en fjärde förhandlingsframställan, gällande det ojusterade protokollet. Ingen från företaget kom till förhandlingen.
Nu vill Byggnads ha Arbetsdomstolens hjälp med att driva in försäkringspremierna. Man stämmer företaget på 31 985 kronor för premierna, men kräver dessutom 60 000 kronor i skadestånd för förhandlingsvägran och det ojusterade protokollet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer entreprenadföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig