info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads satsar på att sälja Wihlborgs

I stället för att passivt ta emot eventuella bud från marknaden bör Byggnads ha initiativet vid en försäljning av aktierna i Wihlborg.

Men försäljningen ska ske när Byggnads anser det lämpligt. Det säger Clas Nykvist, ny ekonomichef på Byggnads.
– Vi kommer att gå ut på marknaden och visa att det är en god affär att köpa Wihlborg.
Byggnads ledning har sedan länge haft uppfattningen att innehavet i fastighetsbolaget Wihlborgs ska begränsas. Tvärtemot den intentionen har innehavet, under den förre ekonomichefen Tommy Qvarfort, ökat under de senaste åren. Men nu, i och med den nya ekonomichefen, ska aktierna säljas.
– Det finns en hel del rabatter på Wihlborgaktien. Vi måste värdera bolaget, jämföra med andra fastighetsbolag och sedan jämföra aktiekursen, säger Clas Nykvist.
Med rabatter menar Clas Nykvist olika faktiska förhållanden som sänker kursen på aktien. En sådan rabatt är det fackliga ägandet i Wihlborg.
– Det har alltid funnits misstänksamhet mot fackligt ägande. Att inte kompetensen skulle vara tillräcklig.
En annan rabatt är att det är känt att Byggnads ska sälja sitt innehav. Byggnads är storägare, vilket gör att kursen pressas ned i väntan på försäljning.
– Peabs inblandning påverkar också kursen negativt. Många tycker att verksamheten i bolaget är oklar, säger Clas Nykvist.
Med de här rabatterna i bagaget kommer Byggnads ledning att försöka sälja innehavet. Lockbetet är att i samma stund som försäljning sker försvinner flera av rabatterna. Det innebär att kursen stiger och att köparens chans till en god affär ökar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads satsar på att sälja Wihlborgs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig