info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v43-45

Byggnads motsätter sig fortsatt LAS-förhandling

Under onsdagen stod det klart att de kraschade LAS-förhandlingarna återupptas. Men Byggnads och flera andra fackförbund röstade emot.

Johan Lindholm, ordförande Byggnads. Foto: Byggnads

LO-styrelsen har beslutat att åter sätta sig vid förhandlingsbordet tillsammans med arbetsgivarparten för att diskutera förändringar av LAS (lagen om anställningsskydd).

Men flera fackförbund inom LO – Byggnads, Seko, Transport, Målarna, Fastighets och Pappers – röstade nej till att återuppta samtalen med hänvisning till att inget nytt har tillkommit sedan samtalen nyligen kraschade.

”Att återgå till förhandlingar trots att den så kallade Toijerutredningen ligger som en våt filt över detta är för oss obegripligt” skriver ledarna för de nej-sägande fackförbunden i en kommentar.

Byggnads ordförande Johan Lindholm svarar på TT:s fråga om han anser att politikerna tvingat tillbaka facken efter den senaste tidens utspel och hot om en regeringskris. 

– Det finns väl ingen politiker som inte hyst förhoppningar om att parterna ska lösa det här. Det har blivit en katt-och-råtta-lek om vem som ska sitta med Svarte Petter, säger Lindholm.

Annons
Infobric 250×600 v43-45

Du läser: Byggnads motsätter sig fortsatt LAS-förhandling