info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggmissen - vad gäller egentligen på den här parkeringen?

De här dubbla parkeringsrutorna upptäckte Robert Berglund utanför en cykelaffär i centrala Umeå.
– Var ska man stå och när? Det finns inga skyltar vad det är som gäller, säger han.

Robert Berglund reagerade på den märkliga parkeringen i Umeå. Foto: Privat

Det var i slutet av juni som Robert Berglund upptäckte den här p-missen. Han la in bilden i Byggmissar – klantigast i Byggsverige med frågan ”Hur tänker man här?”  och fick svar som ”Långtidsparkering längst in”, ”Corona-strategi. Varannan får ej användas” och ”Behåll kunden i butiken så länge som möjligt”.

– Det finns väl tio chanser att det blir fel. Om man ställer sig på den bakre rutan så måste man ha lång motorvärmekabel för att stoppa i uttaget på väggen, säger Robert och skrattar.

Parkeringsrutorna är placerade framför cykelaffären och ska enligt uppgift ha målats för ungefär tre år sedan av det fastighetsbolag som äger parkeringsplatserna.

– Jag tror att tanken från början var att det skulle vara förhyrda platser och att hemtjänsten skulle använda rutorna och flytta runt bilarna. Det fanns scheman hur bilarna skulle användas.

De flesta kommer hit med cykel.

Numera tillhör de åtta parkeringsplatserna cykelbutiken på dagtid. Ägaren till cykelaffären, Joakim Ivarsson, tycker inte att det har varit några problem eftersom personalen parkerar sina bilar innerst, närmast butiken.

– Vi har sällan mer än två kunder som kommer med bil samtidigt och de flesta kommer hit med cykel.

Har ni klagat hos fastighetsägaren?

– Nej, vi hade gjort det om våra kunder hade blivit inparkerade hela tiden, men de är inne i butiken i kanske fem minuter, förklarar Joakim Ivarsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggmissen - vad gäller egentligen på den här parkeringen?

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig