info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygghandel öppnar 18 timmar om dagen: "Attrahera proffskunder"

Morgontidig och vill få virke till jobbet? Beijers i Bromma satsar på extrem kvällsshopping.

"Vi tror att vi ska kunna attrahera proffskunderna med de tidiga morgontimmarna", säger Roger Eklund på Beijer Byggmaterial. Foto: Beijer Byggmaterial

Det är Beijer Byggmaterials varuhus i Bromma som slår på stort och utökar öppettiderna ordentligt från och med imorgon, tisdag. Tidigare hade butiken öppet från sex på morgonen till sex på kvällen. Från och med nu har man öppet 18 timmar per dag: 05–23. Något som är unikt för svenska byggvaruhus.

Roger Eklund, regional operativ chef på Beijer byggmaterial, förklarar att det finns två syften med de utökade öppettiderna.

– Vi tror att vi ska kunna attrahera proffskunderna med de tidiga morgontimmarna. Och så finns det en hel del privatkunder som vi tror kan komma från klockan 18 och framåt, säger han.

Har ni tillräckligt med personal för att klara de här öppettiderna?

– Ja. Vi har anställt personal under en intensiv period, eftersom det är så många timmar som ska täckas upp.

Tror du inte att det kan bli lite tomt i butiken ibland?

– Det kanske inte blir något överdrivet spring mellan 21 och 23 alla dagar. Men vi har en del kunder som jobbar kvällar och nätter och nu kan de faktiskt åka till oss och hämta material.

Har pandemin gjort att fler köper byggmaterial?

– Vi har fått en ökad andel privatkunder, men inte just i Bromma. Vi tror däremot att Bromma är filialen som är bäst att öka öppettiderna i. Den ligger bra till geografiskt och det finns stor potential i butiken. Den är till exempel väldigt stor och har ett brett utbud av artiklar.

Ska ni inte ha öppet dygnet runt?

– Nej, det ska vi inte. I Danmark (2) och Finland (3) har vi butiker med dygnet runt-öppet, men här blir vi unika med våra nya öppettider. Det finns konkurrenter i Sverige som, som senast, har öppet till 20.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygghandel öppnar 18 timmar om dagen: "Attrahera proffskunder"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig