info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggfusk anledning till höga dödstal vid jordbävning

Anledningen till det höga dödstalet i samband med jordbävningen i L'Aquila, i mellersta Italien, tros vara ett omfattande byggfusk. Ofta är maffians egna byggbolag inblandade vid byggen, vilket leder till sämre konstruktioner.

– Ännu en gång står vi inför bristande kvalitetskontroll av byggnader. I Kalifornien hade en jordbävning som denna inte dödat en enda människa, säger Franco Barberi vid det italienska civilförsvaret till Reuters.

Enligt en artikel i Svenska dagbladet är många byggnader i, framförallt södra Italien, av undermålig kvalitet. En anledning till det är att den italienska maffian ser till att just deras byggföretag kontrakteras. De maffiaägda företagen är, enligt artikeln, mindre noggranna vilket leder till sämre konstruktioner. Ofta är cementen utspädd och byggnader har för få stålbalkar.

När jordbävningen, som mätte 6,3 på richterskalan, slog till mot L’Aquila, rasade bland annat stadens sjukhus ihop direkt. Hittills har 260 människor dött och 28 000 människor är hemlösa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggfusk anledning till höga dödstal vid jordbävning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig