info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretag varslar 40 på grund av corona: "Finns en oro"

Ett av de första byggföretagen som varslar på grund av coronaviruset är Peterson och Hansson i Halland.
– Det finns en stor osäkerhet, säger vd Tony Nilsson.

OBS! Bilden är inte från något av Peterson och Hanssons byggen. Foto: Mostphotos

Peterson och Hansson från Falkenberg är ett av Hallands största byggföretag och hade 2019 en omsättning på 700 miljoner kronor. Men nu berättar Hallands Nyheter att företaget känner sig tvingat att varsla 40 anställda om uppsägning, där MBL-förhandlingar med facket startade i onsdags. Orsaken: följdverkningar av coronaviruset.

Tony Nilsson säger till Hallands Nyheter att PH-Bygg hindras från vissa jobb, eftersom kunderna är rädda för att bli smittade. Nilsson berättar också att äldreboenden och vissa företag, där det finns ramavtal, inte släpper in byggnadsarbetare in på grund av myndighetsregler gällande coronaviruset.

– Det finns en oro hos kunder som påverkar oss. Vi var inte riktigt beredda på att det här skulle hända. Saker har kommit slag i slag under senaste dagarna. En del byggprojekt framöver kommer säkert att skjutas upp på grund av vad som har hänt med ekonomin i samhället, säger Tony Nilsson till Hallands Nyheter.

– Börsen har rasat och det finns en stor osäkerhet. Vår stora oro är inte hur läget är just nu, utan hur det kan komma att se ut på längre sikt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretag varslar 40 på grund av corona: "Finns en oro"