info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolag stäms av Byggnads på knappt en miljon

För låga löner, utebliven semesterersättning och ingen kompensation för helgjobb. Det är några av anledningarna till att Byggnads stämmer Horisont Entreprenad på knappt en miljon kronor.

Byggbolaget är verksamt i Östergötland, med sin bas i Vagnhärad, och frågan berör fem anställda. Summan som Byggnads Ost kommit fram till innefattar den uteblivna ersättningen och ett tillägg för den kränkning som avtalsbrottet innebär. Det handlar om 237 193 kronor i utebliven semesterersättning och 168 507 kronor för lite i övertidsersättning. 

Stämningen har lämnats in till Arbetsdomstolen och utgår från en granskning som Byggnads region Ost genomförde mellan januari och maj 2022. Byggbolaget har enligt Byggnads brutit mot Byggavtalet på flera punkter.

Bland annat har det betalats ut ob-ersättning istället för övertidsersättning, vilket gör att utbetalad ersättning blivit lägre än det skulle ha varit. Bolaget har inte heller följt den avtalsenliga höjningen från 2020 och de anställda har därför haft en för låg lön, enligt stämningsansökan.

Byggnadsarbetaren har försökt nå Horisont Entreprenad för en kommentar.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolag stäms av Byggnads på knappt en miljon

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig