info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolag kallade till pressträff – vägrade svara på frågor

Andersson Company, byggbolaget som är huvudentreprenör på bygget där hissolyckan i Sundbyberg skedde, kallade till pressträff. Men vd:n Patrik Toresäter vägrade svara på några frågor.

Patrik Toresäter, vd på Andersson Company, höll en pressträff med få svar efter hissolyckan i Sundbyberg. Foto: Margite Fransson

Under tisdagseftermiddagen kallade huvudentreprenören Andersson Company till en pressträff med anledning av den tragiska hissolyckan där fem byggarbetare dog.

– Tyvärr händer det olyckor i branschen. Jag anser inte att Andersson Company är mer drabbat än något annat företag. Säkerheten är väldigt prioriterad för oss i alla våra projekt. Jag tycker vi har en god säkerhet här och inte att vi har några brister, säger Patrik Toresäter som sedan inte ville svara på några frågor.

”Är samtliga anhöriga underrättade?”

”Var hissen besiktigad?”

”När kontrollerades hissen senast?”

”Hur många arbetare befann sig på arbetsplatsen när olyckan skedde?”

”Hur många underentreprenörer finns det på byggarbetsplatsen?”

Till slut ställdes en fråga som fick ett svar:

Vad är poängen med den här pressträffen?

– Jag förstår att det finns en massa frågor kring det här, men eftersom det pågår en utredning så varken kan eller vill jag inte svara på några detaljfrågor, säger Patrik Toresäter.

LÄS MER: Ögonvittnet till hissolyckan: ”Vill aldrig mer åka hiss”

Han bekräftade dock att det var anställda hos underentreprenörer som avlidit, samt att Andersson Company är Bas-U och ansvarig för hissens säkerhet.

– Absolut. Vi är ansvariga för arbetsplatsen, att vi har en säker arbetsplats. I min roll som vd vill jag göra det yttersta för att reda ut den här situationen.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolag kallade till pressträff – vägrade svara på frågor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig