info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolag i knipa får ny ägare – stora förluster

Förra året var konkursen nära för Erlandsson Bygg i Stockholm. Nu förväntas byggbolaget Sehed kliva in och ta över verksamheten.

Det var i slutet av augusti förra året som krisen blev akut för Erlandssons bygg. Bolaget hade då i princip helt slut på pengar. Främsta orsaken var förluster från större bostadsprojekt. Så sent som 2018 omsatte företaget 807 miljoner kronor.

Tingsrätten i Göteborg utsåg Magnus Knape på advokatfirman dNovo i Göteborg till rekonstruktör i ett försök att rädda företaget från konkurs.

– I samband med beslutet om rekonstruktion stannade verksamheten av. Bolaget har träffat överenskommelse med ganska många som vill ha betalt. Det viktigaste nu är att de fortsätter att rulla så att det fungerar med likviditeten, sa Magnus Knape till Byggnadsarbetaren då.

Tanken under rekonstruktionen har varit att skala ner verksamheten. Vilket även har skett: ”Erlandsson Bygg i Stockholm planerar nu för att kunna lämna rekonstruktionen bakom sig och för en comeback med en verksamhet inom framförallt byggservice” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I samband med att de ska gå ur rekonstruktionen förväntas även Sehed gå in som ny ägare i bolaget. Detta under förutsättning att det ackordsförslag som läggs fram kommer att accepteras.

Tillsammans beräknas Erlandssons Bygg i Stockholm och SEHED få en omsättning på ca 2,5 MDR och kommer att sysselsätta närmare 500 medarbetare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolag i knipa får ny ägare – stora förluster

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig