info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarbetare åtalad för mordförsök – stal trosor på jobbet

Byggnadsarbetaren jobbade med att renovera lägenheter på Lidingö. Under en arbetsdag i början av december förra året gick han enligt åtalet till attack mot en hyresgäst.

En byggnadsjobbare är misstänkt för att under arbetstid ha attackerat en kvinna på Lidingö. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Det pågår en omfattande renovering av ett bostadsområde på Lidingö utanför Stockholm. Fastighetsbolaget John Mattson byter bland annat stammar i 480 lägenheter.

Det var i samband med det som en 50-årige byggnadsarbetare misstänks för ett mordförsök.

– Mannen jobbade med renoveringarna, säger Christina Voigt, kammaråklagare på Åklagarmyndigheten i Stockholm.

Händelsen inträffade i slutet av förra året. Det var då som 50-åringen, enligt misstankarna, gett sig på en kvinna som bor i området. I förundersökningen står det: ”Målsägaren har blivit överfallen i ett torkrum till en tvättstuga i ett hyreshus. Målsägaren slogs i huvudet ett flertal gånger med ett trubbigt tillhygge ev. hammare.”

Trots att kvinnan träffades av upp till tio slag lyckades hon slå sig fri från mannen och fly upp till den egna lägenheten där hon ringde 112. Hon fördes svårt skadad till sjukhus, men överlevde. Den misstänkte byggnadsarbetaren greps tre dagar efter händelsen.

Det har nu väckts åtal för försök till mord vid Stockholms tingsrätt och förhandlingar pågår. Mannen nekar till brott.

I de polisförhör som hållits har det kommit fram att kvinnan vid tidigare besök i tvättstugan blivit bestulen på underkläder. Bland annat trosor. När hon skulle tvätta vid överfallstillfället stod mannen i torkrummet när hon kom dit.

När polisen fortsatte att utreda den misstänkta mannen, bland annat via en husrannsakan i byggnadsarbetarens bostad, hittade polisen flera hundra olika trosor och behåar. Mannen sa att han fått trosor från tjejer som han träffat men flera boende i området på Käppala kände igen en del av underkläderna. Även kvinnan som blev överfallen kunde identifiera flera trosor.

När polisen sökte igenom mannens bostad hittades cirka 250 olika trosor. Foto: Polisen förundersökningsprotokoll

I stämningsansökan mot mannen framkommer det att det finns bevis i form av dna-spår från kvinnan, bland annat på mannen skor.

Mari Edberg är kommunikationschef på John Mattson. Hon berättar att renoveringen sker etappvis och att det vid tiden för överfallet inte pågick någon renovering i just det huset.

– Det här är en otroligt obehaglig händelse. Det vi gjorde i samband med det inträffade var att vi tog hand om de personer som blev illa berörda. Om de känt sig otrygga eller rädda.

Har ni pratat med byggnadsarbetarna?

– Vi har haft samtal med vår huvudentreprenörs personal, vår egen personal och självklart hyresgäster, säger Mari Edberg och fortsätter:

– Det var det viktigaste i det här läget, när det begåtts ett så grovt brott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarbetare åtalad för mordförsök – stal trosor på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig