info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brunn rasade under grävjobb – föll ner på arbetare

En 25-årig man fördes till sjukhus med skador på bland annat armen efter en arbetsplatsolycka. Olyckan inträffade i stadsdelen Sätra i Gävle i samband med dräneringsarbeten.

En anställd bröt armen vid arbetet i Sätra, Gävle. Foto: Google maps/Mostphotos

Det var den 25 augusti som grävningen utfördes av TH Thalén Grävtjänst AB, en underleverantör till BF Stambytesentreprenad som utför renoveringar i Sätra på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna. Flera tidningar har rapporterat att skadorna skulle ha uppstått när delar av en husfasad rasat över mannen.

– Det är fel formulering, det var inte en fasad utan en ljusbrunn vid ett källarfönster som skulle grävas runt. Den sprack och en del föll på hans arm, som bröts, säger Iris Karamehmedovic på Gavlegårdarna som projektleder renoveringsarbetet.

Det är ingen som förstår hur

– De hade grävt ut för att göra en dränering. Han stod på huk i schaktet och slipade källarväggen, när ljusbrunnen plötsligt lossnade från väggen. Det är ingen som förstår hur, men armeringen hade släppt från väggen, säger VD Ulf Thalén.

– Vi stängde i två dagar och satt och diskuterade vad vi kunnat gjort annorlunda. Men det är ju lätt att vara efterklok. Jag sa samma sak till Arbetsmiljöverket. Det var olyckligt helt enkelt.

Mannen är nu sjukskriven. Arbetsmiljöverket har lagt ner sin undersökning.

Artur Nordfors Kowalski

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brunn rasade under grävjobb – föll ner på arbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig