info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bravida ökar trots allt tuffare konkurrens

Installationsbolaget Bravida gjorde en vinst på 133 miljoner kronor under årets tredje kvartal. Samtidigt påverkar konkurrensen omsättningen negativt.

Bravidas vinst efter skatt ökade under årets tredje kvartal. Från 109 miljoner kronor under kvartal 3 2015 till årets resultat på 133 miljoner. Bolagets omsättning minskade marginellt, men för verksamheten i Sverige är tappet större. Det handlar om en nergång på 6 procent till 1 844 miljoner kronor. Bolagets vd Mattias Johansson skriver i rapporten att ”med anledning av en tuff konkurrens i Stockholm har vi enligt Bravidas strategi – marginal före volym – valt att inte acceptera projekt till låga marginaler, vilket medfört en lägre omsättning i regionen”.
Rörelseresultatet uppgick till 189 miljoner kronor och orderstocken ökade 19 % och uppgick till 8 475 miljoner.

Behöver anställa fler

I rapporten tar företaget upp problemet med att det är svårt att hitta kvalificerade personer att anställa. Därför kommer Bravida framöver satsa mer på att få tag på arbetskraft.
– Vi arbetar intensivt med våra resursfrågor och förstärker successivt vårt ”employer brand” för att framgent konkurrera om arbetskraft, skriver Mattias Johansson i en kommentar till rapporten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bravida ökar trots allt tuffare konkurrens

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig