info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bostäder lyfter Skanskas resultat

Skanskas första ekonomiska rapport för året visar upp ett starkt resultat. Rörelseresultatet hamnade på 518 miljoner kronor.

Trots en hård vinter som haft påverkan på verksamheten så kom Skanskas rapport in bättre än vad många analytiker förväntat sig. Rörelseresultatet på 518 miljoner kronor är betydligt bättre än det för samma period förra året som hamnade på 148 miljoner kronor. Intäkterna ökade med 11 procent till 28,2 miljarder kronor. Framförallt är det USA och Norden som går starkt. Och det är främst bra avkastning på projekt inom bygg- och bostadsverksamheter som gett klirr i kassan.
– Även om lönsamheten ännu inte är på den nivå som vi långsiktigt strävar efter att uppnå, så är förbättringen påtaglig jämfört med 2012, säger Skanskas vd Johan Karlström i en kommentar till rapporten.
Skanska tror på en fortsatt bra marknad under året, men att det finns stora geografiska variationer. De ger tummen upp för Norden och USA, men ser lite dystrare på utvecklingen i Europa och Latinamerika.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bostäder lyfter Skanskas resultat

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig