info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blev blåst på lön och traktamente – tvist till domstol

Isoleringsmontören fick varken lön, traktamente eller semesterersättning från sin arbetsgivare. Byggnads har nu stämt företaget till Arbetsdomstolen och kräver nästan 140 000 kronor.

Isoleringsmontören blev blåst på lön, traktamente och andra ersättningar Nu drivs tvisten till Arbetsdomstolen. Foto: Mostphotos

En isoleringsmontör var mellan den 22 januari och den 29 mars 2018 provanställd i ett företag som är specialiserat på isolering, ventilation, kyla, värme och vatten.
Men trots att isoleringsmontören utfört arbete i företaget betalade arbetsgivaren inte lön och traktamente under perioden 21 – 29 mars.

Montören fick vid ett tillfälle inte heller ersättning för helgresor. Lönefordran rör sig om 9520 kronor. Dessutom fick montören inte någon semesterersättning eller ersättning för arbetstidsförkortning under hela anställningsperioden.

Läs också Blev snuvad på lön – får rätt i domstol

Isoleringsmontören är medlem i Byggnads och fackförbundet har nu lämnat in en stämning till Arbetsdomstolen. Byggnads yrkar på att företaget betalar montören 138 759 kronor.

I summan ingår också skadestånd för brott mot semesterlagen och kollektivavtalet. Byggnads vill också att företaget betalar förbundet 70 000 kronor för allmänt skadestånd för brott mot kollektivavtalet.

Företaget är medlem i Installatörsföretagen och stämningen riktar sig också mot arbetsgivarorganisationen. Mellan parterna gäller kollektivavtal, Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blev blåst på lön och traktamente – tvist till domstol