info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

BI: "Industrin har satt nivån"

Medlarna träffar nu på fredagseftermiddagen Sveriges Byggindustrier, efter att tidigare ha träffat Byggnads. Fler möten är bokade i helgen.

När Byggnadsarbetaren får fatt på Sveriges Byggindustriers förhandlingschef Mats Åkerlind är han precis på väg för att träffa medlarna i konflikten gällande det nya byggavtalet. Det är arbetsgivarsidans första möte med medlarna, samtalen ska sedan fortsätta under helgen.
Så här säger Mats Åkerlind apropå att industrin igår enades om ett avtal på 2,2 procent:
– Vi anser att nu har den konkurrensutsatta industrin satt nivån som vi ska förhålla oss till och vi har respekt för den nivån och avser att hålla oss till den.
Är 2,2 procent en nivå som vore rimlig för er?

– Det är den nivå som vi tycker vi har anledning att ha respekt för. Det har framkommit mellan parterna i industrin och vi har sagt att vi ska fortsätta respektera den.
Industrins löneavtal brukar ha en roll som riktmärke för övriga avtal. Byggarbetsgivarna anser att detta ska gälla, men Byggnads fortsätter att driva krav på 3,2 procent.
Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin sa tidigare i dag att det inte finns någon LO-samordning i årets avtalsrörelse och att Byggnads fortsätter jobba med sina krav:
– Arbetsgivarsidan har sagt på samtliga avtalsområden att de tänker följa det som industrin träffar avtal på, men vi har inte något annat än ett yrkande på 3,2 procent och det kommer vi förhålla oss till.

FÖLJ HELA BYGGNADSARBETARENS AVTALSBEVAKNING HÄR

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: BI: "Industrin har satt nivån"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig