info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bäst i test 2017: Här är årets hårda klappar

Trögt med önskelistan inför julen? Vill du ha hårda klappar så är saken biff. Byggnadsarbetarens testvinnare fixar snabbt en skön julklappsfest.


Makita DDF 484 18V
Cirkapris: 4 612 kr.
Hammare, skiftnyckel och ett gäng skruvmejslar var tidigare standardutrustningen i en vanlig hemmaverktygslåda. Numer ingår även en skruvdragare. Maskinen från Makita fick generellt höga betyg och uppfattades av testpatrullen som ”gedigen”. Belöningen blev högsta betyget – en femma.
Totalbetyg: 5

Zekler 36
Cirkapris: 90 kr.
Skyddsglasögon är en bra försäkring mot ögonskador även i hemmet när du donar som att borra i taket. Men det är viktigt att de knappt märks när de används. Ett krav som glasögonen från Zekler uppfyllde i testet. De är ultralätta då de bara väger 16 gram och de har ingen båge i underkant som skymmer sikten. Dessutom är skalmarna tunna vilket gör att de funkar bra ihop med hörselskydd.
Totalbetyg: 5


Lumonite

Compass Mini
Cirkapris: 569 kr.
Nu i juletid är det härligt med lite ljus. Och vad passar då bättre att ge bort än en hjälmlampa som kan lysa upp tillvaron. Vem har inte suttit inne i en skrubb med dåligt ljus och försökt se spåret på skruvskallen. Den här lampan fick högsta betyg när det gäller ljusstyrka och den är lätt att plocka av och använda som vanlig ficklampa.
Totalbetyg: 4

Ironside
Cirkapris: 1 560 kr.
Ni vet hur det är vid taveluppsättning. Alltid någon som har synpunkter på både höjd och att det lutar åt höger eller vänster. Önska dig ett digitalt vattenpass som ger dig facit. Det här passet har en lättbegriplig teknik och tydliga siffror. Och när displayen visar 0,0 så är det slutdiskuterat!
Totalbetyg: 4

Hultafors TB 600
Cirkapris: 687 kr.
Framförhållning i planeringen underlättar byggprojekten rejält. Har du funderingar på att mura en ny utegrill till nästa sommar är det klokt att skaffa de rätta verktygen redan nu. Varför inte slå till på en murarhammare med perfekt balans och ett knivskarpt hugg. Plita ner även denna på önskelistan så ökar chansen till extra prima grillkvällar om sisådär sju månader.
Totalbetyg: 4

Sila 600 A2
Cirkapris: 1 560 kr.
Vem vill inte ha fräsch luft på jobbet. Det vill väl alla och här är en del av lösningen. Vinnaren av tidningens luftrenartest hade en ”bra sugförmåga” och var ”helt klart bäst” enligt testpatrullen. Dessutom var den smidig att arbeta med. Kanske läge att tipsa chefen …
Totalbetyg: 4

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bäst i test 2017: Här är årets hårda klappar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig