info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Balkongfönster rasade ner från höghus – igen

Balkongfönster har fallit ner från relativt nybyggda "Fören" i stadsdelen Orrholmen, Karlstad. Förra helgen var det dags igen när två fönster singlade ner från 17-våningshuset.

17-våningshuset som släppt ifrån sig flera balkongfönster den senaste tiden. Foto: Constro AB

Höghuset Fören i Karlstad stod klart för inflyttning i slutet på 2020. Nu, ungefär två år senare, har det uppstått stora problem med byggnadens fönster.  Under senaste veckorna har det enligt bostadsrättsföreningen fallit ner balkongfönster från huset inte mindre än tre gånger. Nu senast två stycken som föll ner från 17:e våningen under helgens storm, något som Nya Wermlands tidning rapporterat om:

– Ett par som bor i huset kunde se hur en ruta från en balkong som sticker ut från fasaden seglade förbi utanför deras lägenhet, säger Lars Ode, ordförande för brf Orrholmsstrand till tidningen.

Christer Lund, vd. Foto: Consto AB

Varför tillbuden har skett vet inte Christer Lund än. Han är vd för Constro AB som byggt höghuset. 

– Vi har haft personal på plats, både från företaget och från de som levererat produkten men det arbetet pågår ännu. Vi ska gå till botten med det. Det här är ju jätteolyckligt och vi ser mycket allvarligt på det som hänt. Det som trots allt är otroligt skönt är att inga människor kommit till skada, säger han till Värmlands folkblad. 

Efter förra helgens tillbud krävde Karlstads kommun kraftfulla åtgärder: Samtliga fönster som liknar de som fallit ner måste plockas ner och undersökas. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Balkongfönster rasade ner från höghus – igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig