info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Attentat mot ombudsman – utredning läggs ner

Pierre Esbjörnsson, som då var kommunalråd i Skurup, drabbades förra hösten av ett brandattentat. Polisen har nu lagt ner förundersökningen. - Jag förutsätter att polisen har gjort rätt bedömning, säger Pierre Esbjörnsson.

Den 19 september 2016, vid halv tre tiden på natten, vaknade kommunalrådet Pierre Esbjörnsson av en dov knall i sitt hus i Skurup. Utanför bostaden stod hans bil i lågor och på husfasaden hade det sprejats en symbol för den Nazistiska motståndsrörelsen.

Läs mer:
Utsattes för mordbrand

Utredningen kan återupptas

Polisen rubricerade händelsen som mordbrand och har utrett den som ett hatbrott. Men nu lägger polisen ner förundersökningen. Det går inte att finna något samband med Nordiska motståndsrörelsen.
– Vi har gjort vad vi kan när det gäller tekniska undersökningar, underrättelse- och spaningsverksamhet. Men vi kommer inte längre. Om man ska lagföra så måste man ha svart på vitt och man måste leda det i bevis, säger Ewa Westford, presstalesman för polisen i Region Syd.
Utredningen kan dock återupptas om det framkommer något nytt i ärendet.

Läs mer: ”Ett tungt beslut att fatta”

Hans barn har påverkats

Pierre Esbjörnsson, som i grunden är glasarbetare, är tjänstledig från sin tjänst som ombudsman i Byggnads. I december förra året berättade han på en presskonferens att han skulle lämna sin post om kommunstyrelsens ordförande. Han berättade att händelsen satt djupa spår hos familjen och att beslutet mognad fram när han sett hur hans barn påverkats av händelsen.
Vad tycker du om att polisen har lagt ner förundersökningen?
– Jag förutsätter att polisen har gjort rätt bedömning, säger Pierre Esbjörnsson.
Hur mår du idag?
– Efter omständigheterna mår jag helt ok, men det är barnen som har tagit det hårdast, säger Pierre Esbjörnsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Attentat mot ombudsman – utredning läggs ner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig