info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Åtalsförhandlingar i Skaraborg

I dag inleds åtalet mot den förre ordföranden Anders Forsberg och den tidigare kassören Lennart Colliander i Byggnads avdelning i Skaraborg.

Enligt Gunnar Andersson, biträdande chefsåklagare på ekobrottsmyndigheten i Göteborg, har de två gjort sig skyldiga till grov trolöshet mot huvudman.
De båda funktionärerna polisanmäldes av Byggnads redan 1996. Förbundet upptäckte oegentligheter i Skaraborgsavdelningens ekonomi i samband med en revision. Sedan dess har polisutredningen rullat på och nu har åklagaren fattat beslut om åtal.
Gunnar Andersson anser att de två männen på en rad punkter missbrukat sina förtroendeställningar under åren 1992 till 1995. Bland annat genom att sälja en av avdelningens fastighet till ett bolag där en av de åtalade hade starka intressen.
En av de åtalade har köpt diverse byggtjänster, mestadels för arbete på sin egen gård, och sedan debiterat bolag ägda av avdelningen för arbetena.
Byggnads medlemmar har förlorat cirka 550 000 kronor på grund av de båda funktionärernas svindlande affärer.
Om det blir en fällande dom blir de båda åtalade skyldiga att betala de 550 000 kronorna till byggnads avdelning i Skaraborg. Dessutom kommer Byggnads kräva att de två betalar 250 000 kronor för kostnader i samband med Byggnads internutredningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Åtalsförhandlingar i Skaraborg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig