info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Åtal mot a-kassefuskare

En 29-årig Borlängebo har åtalats för bedrägeri sedan han jobbat svart samtidigt som han fick a-kassa. 29-åringen är den ende medlemmen i Byggnads a-kassa som åtalats hittills i en svarthärva med 28 misstänkta.

En omfattande svartjobbshärva nystades upp av polisen under våren i år. I härvan förekom 28 personer som arbetat med byggjobb i stockholmstrakten. Misstankar fanns att de tagit ut a-kassa samtidigt som de arbetade svart.
Nu har en av de 28, en 29-årig borlängebo, åtalats för bedrägeri och skattebrott. Men utredningen har också visat att bara fyra av de 28 var medlemmar i Byggnads a-kassa.

Enligt Stig Jonsson, handläggare på a-kassan, har en person i härvan uteslutits ur a-kassan. Förutom uteslutningen har a-kassan krävt och fått tillbaka drygt 40 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning av mannen.
När det gäller de övriga är två ärenden fortfarande under utredning och i det tredje fallet ska a-kassans styrelse ta ställning inom kort. I det fallet handlar det om cirka 6 000 kronor i felaktigt utbetalad ersättning och förslaget är att mannen ska stoppas från ersättning i 130 dagar samt att de felaktigt utbetalda pengarna ska betalas tillbaka.
Bland de övriga 24 i härvan finns det medlemmar i andra a-kassor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Åtal mot a-kassefuskare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig