info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsledare slog ner rörläggare

Rörläggaren Per-Ola Strand blev igår nerslagen av en arbetsledare på Brunnsåkerskolan i Halmstad. Händelsen är nu polisanmäld och Byggnads har lagt ett skyddsombudsstopp. - Det är otryggt att  jobba här, säger Per-Ola Strand.

Händelsen inträffade i går eftermiddag på Brunnsåkerskolan i Halmstad som byggs om. Huvudentrepenör är det tyska företaget BWE som anlitar utländsk arbetskraft som polacker, ryssar och armenier.
Rörläggaren Per-Ola Strand, som arbetar på AB Rörläggaren, som är en svensk underentreprenör, höll på att slå sönder avloppsrör när den tyske arbetsledaren dök upp.
– Han gestikulerade och gapade på tyska och idiotförklarade hela den svenska byggbranschen. Jag sa till honom att säga det på svenska då fick jag ett slag på käften.
Per-Ola Strand föll ner på marken av slaget. Han fick svullnader i käken och småsår på händer och armar.
– Som tur var stack det inte upp några armeringsjärn, där jag föll.
Per-Ola Strand polisanmälde händelsen och har också kontaktat Byggnads. Bengt Slättsjö, regionalt skyddsombud, var på plats på byggarbetsplatsen i dag och har lagt ett skyddsombudsstopp vad gäller de svenska underentreprenörerna Inventor ventilations AB och AB Rörläggaren AB.
– Just nu utförs det inte något arbete på arbetsplatsen. De svenska killarna känner sig hotade och Arbetsmiljöverket är också inkopplat.

Enligt Bengt Slättsjö har det varit problem på arbetsplatsen länge. De svenska byggnadsarbetarna har klagat på den dåliga arbetsmiljön och på att inte svenska arbetsmiljöregler följs. Det har bland annat varit stora problem med städning, skyddsutrustning och belysning.
– Det har varit problem från start och jag har sagt ifrån. Den tyske arbetsledaren har haft ett ont öga till mig, säger Per-Ola Strand.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsledare slog ner rörläggare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig