info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetare död på bygget – klämdes under väggblock

En person har dött efter en arbetsplatsolycka på ett bygge i Luleå idag. Mannen ska ha klämts av väggblock i samband med lossning av material.

Olyckan inträffade under tisdagsmorgonen vid en arbetsplats i Luleå. Enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren hände olyckan då en man höll på att lasta av väggmoduler från ett lastbilsflak, på en arbetsplats där man bygger värmeförråd.
– Han stod på flaket när två tunga block föll ner bakifrån. Han hade ingen chans, sa Norrbotten Medias reporter Reino Jillker, som talat med personer på platsen.
Mannen ska enligt uppgifter ha klämts fast mellan de två väggblocken och kanten på flaket. Två arbetskamrater ska ha hoppat upp och lyckats få loss honom.

”Har varit på arbetsplatsen och dokumenterat”

Efter olyckan fördes mannen till sjukhus men på eftermiddagen rapporterades att han avlidit. Hans anhöriga är underrättade om dödsfallet.
Såväl polis som åklagaren och förundersökningsledaren Stig Andersson är förtegna om vad som kan ha orsakat olyckan. De hänvisar till förundersökningssekretess.
-Jag kan endast säga att det är en trolig klämolycka, säger Stig Andersson.
-Polisen har varit på arbetsplatsen och dokumenterat, samt hållit förhör, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.
Arbetsmiljöverket har inlett sin utredning på plats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetare död på bygget – klämdes under väggblock

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig