info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Andreas bygger vidare: "Har hittills fått i stort sett alla leveranser"

Nordströms trä i Liljeholmen förbereder sig för sämre tider, men hittills levererar man material till byggena i Stockholmstrakten precis som vanligt.

Andreas Nordström är platschef på Nordströms trä i Liljeholmen, södra Stockholm. De förser byggen med trävaror och byggmaterial. Andreas Nordström berättar att man på grund av coronaviruset har anpassat arbetsplatsen genom att städa extra noga och hålla avstånd.

– Vi träffar inte kunder fysiskt i samma utsträckning som vi gjorde tidigare och ställer in konferenser och kundträffar. Annars försöker vi bedriva verksamheten så normalt som möjligt, säger han.

Får ni färre materialbeställningar?

– Vi har inte märkt av det så mycket hittills, men vi tror att vi kommer att göra det. När vi pratar med kunder så förstår vi att det finns arbetsplatser som inte kan hålla igång och beställningar som bokas av men hittills har det väl varit ungefär som vanligt.

Känner du oro inför framtiden?

– En viss oro, kanske, men vi följer det här noggrant och måste vara förberedda om viruset blir långvarigt eller får större påverkan än nu. Vi är beredda på ännu tuffare tider längre fram.

– Byggbranschen och vi som materialleverantör ligger senare i kedjan i en kris. Det kanske inte kommer lika många nya projekt i framtiden om det här fortsätter.

Har ni haft materialbrist?

– Nej, vi har hittills fått i stort sett alla leveranser.

#Vibyggervidare

Byggnadsarbetaren, Sveriges största tidning i byggbranschen, inleder nu kampanjen #Vibyggervidare – Vi vill skapa inspiration, boosta företag och arbetare samt ge er en plattform i tidning, på webb och i sociala medier, skapa samarbeten och hoppfullhet i en allvarlig och mycket svår tid.

Var med och visa att du bygger vidare! Gör så här: 

* Ta en bild på dig själv eller be någon fota dig i en arbetssituation.

* Beskriv vad som byggs på bilden (vilket projekt och vilken uppgift som utförs)

* Namn och yrke

* Svara på följande frågor:

– Vilka problem har du/ni stött på i samband med krisen?

– Önskar du/ni hjälp med något? Kontakt med någon? Har ni uppmaning till kollegor, uppdragsgivare eller kunder?

Skicka bild och text till red@byggarb.se – märk mailet med #Vibyggervidare

Vi kommer löpande publicera material på vår webb, i våra sociala medier samt publicera flera bidrag i Byggnadsarbetarens pappersedition.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Andreas bygger vidare: "Har hittills fått i stort sett alla leveranser"