info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Andra stup-månaden för Peabanställda

Tio byggnadsarbetare på Peab i Asarum är nu inne på sin andra stupstocksmånad. Och ingen lösning verkar vara i sikte inom det närmaste.

Stupstockstvisten gäller ett förskolebygge i Blekingska Asarum. Sedan den 1 december går de Peabanställda på avtalets grundlön, 128 kronor i timmen.
Och ingen lösning verkar vara i sikte.
Timo Anttila är den ombudsman på Byggnads förbundskontor i Stockholm, som skött de centrala förhandlingarna. Han säger så här:
– Vi strandade ju den förhandlingen. Nu får företaget ta kontakt med avdelningen i Blekinge om det ska bli någon lösning.

Men Peab verkar inte ha några sådana planer. Byggnads mätningsföreståndare i Blekinge är Lars Hildingson. Han beskriver läget som just nu ganska låst.
– Jag har tagit upp frågan i samband med andra förhandlingar och frågat om det finns intresse av att göra något. Men det har det inte funnits, säger han.
Ingen av de inblandade byggnadsarbetarna har velat uttala sig i frågan, men klart är att tiden börjar rinna ifrån dem. Bygget i Asarum omfattar 4 000 timmar och ska vara klart i mars.
Återstår att se om något går att göra.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Andra stup-månaden för Peabanställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig