info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sprängare allvarligt skadad – träffad av fallande balk

En bergsprängare har skadats svårt efter en sprängolycka på Hagalunds vagndepå i Solna. Kvinnan träffades av en balk som föll 10 meter i samband med en detonation. På området pågår det flera olika byggprojekt.

Hagalunds depå i Solna. Foto: Pressbild Jernhusen / Mostphotos

Det var i går eftermiddag som bergsprängaren skadades på Haglunds vagndepå i Solna kommun. Enligt polisen ska det handla om en 10 meter lång balk som fallit från 10 meters höjd.

– De håller på med en ombyggnad och i samband med den måste de spränga sig ner genom grunden och till berget under. Efter en sprängning så faller en balk från taket och träffar kvinnan, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm, till Byggnadsarbetaren.

Bergsprängaren fördes snabbt till Karolinska sjukhuset för vård. Dagen efter olyckan beskriver sjukhuset läget för kvinnan så här:

– Personen är allvarligt skadad, men inte livshotande, säger Markus Hagström, pressekreterare på Karolinska sjukhuset i Solna.

Enligt Erika Wegener presstalesperson på fastighetsägaren Jernhusen så pågår det flera olika byggprojekt på området.

– Det här är en del av en modernisering av hela anläggningen. Vi har anlitat en underentreprenör som utför jobbet. De har i sin tur tagit in en sprängarfirma där den skadade är anställd.

– Det är en allvarlig olycka. Det senaste vi vet om skadeläget är att personen är gipsad när det gäller arm och axel och ligger kvar på sjukhuset, säger Erika Wegener.

Arbetet på arbetsplatsen lades ner efter olyckan.

– Vi kommer inte utföra något arbete förrän Arbetsmiljöverket varit på platsen och de kommer vara på plats runt klockan 12:00 idag.

Efter olyckan spärrade polisen av arbetsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Polisen har även hållit förhör med vittnen.

En anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada har upprättats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sprängare allvarligt skadad – träffad av fallande balk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig