info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Alfrida: Ställningsras och förödelse i stormens spår

Stormen Alfridas härjningar har orsakat både ställningsras och fallande ställningsdelar. Flera bilar har träffats. Delar av tak har blåst av på flera håll.

I Stockholm orsakade ett ställningsras skador på fyra bilar vid en gata vid Nacka Strand, natten till onsdagen. 03.43 ringdes larmet in.

– En byggnadsställning vid en fasad hade fallit ner över parkerade bilar. Vi har haft en polispatrull på plats och ärendet är överlämnat till fastighetsägaren, berättar Eva Nilsson presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholm.

Läs också Skåne petas från tronen – två regioner passerar

Hon har själv inte varit på plats men säger att enligt den som anmälde händelsen var ställningen tre våningar hög. Ingen person ska ha kommit till skada.
Enligt Eva Nilsson har det kommit flera samtal om byggnadsställningar där det verkar hänga saker löst och där man var orolig att ställningarna skulle rasa.

Valhallavägen i Stockholm spärrades av efter ställningsdel lossnat och träffat en bil.

–Ett plåtrör från ställningen lossnade och gick igenom bakrutan på en parkerad bil, säger Jonas Wahlstrand, ledningsoperatör på Räddningstjänsten vid Storstockholms ledningscentral.

Enligt honom var vägen avstängd i ett par timmar. Under tiden kontaktade Räddningstjänsten ansvariga för ställningen för att hindra olyckor.

På flera håll i landet rapporteras om att takdelar blåst iväg. I Fagersta lossnade delar av plåttaket på ett åttavåningshus.
– Enligt de initiala rapporterna är det fem gånger tre meter plåt som blåst bort, och även mindre bitar, sa Matilda Isaksson, befäl på polisens ledningscentral i region Mitt, enligt TT.

På Hallanda gård mellan Deje och Forshaga har stormvindarna slitit av ett stort takparti på ett kombinerat ridhus och stall, rapporterar  SR P4 Värmland.

I Norrtälje spärrades ett hus av där det pågår renoveringsarbeten.  Enligt Norrtälje tidning gjordes det i förebyggande syfte eftersom man befarade att att föremål kunde rasa på grund av stormen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Alfrida: Ställningsras och förödelse i stormens spår

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig