info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ägaren efter linjekaoset: ”Det värsta jag sett i mitt liv”

Uppdraget var att måla linjer på fem cykelvägar i Sundsvall. Men det hela blev både snett och krokigt. Nu måste jobbet göras om.

Foto: Sundsvalls Kommun

Ja, ni ser på bilderna. Det ser inte så bra ut. Frågan är hur det gick till? Linnea Lång är kommunikatör på Sundsvalls kommun.

– Vi vet inte. Det har inte blivit som vi ville, säger hon och fortsätter:

– Vanligtvis när vi beställer ett målningsjobb så kör man med maskin och så blir det hyfsat raka linjer. Och det är det ju inte nu.

Är det krokigt på långa sträckor?

– Vi har ingen exakt uppskattning över hur mycket det handlar om men vi beställde det här målningsjobbet på fem cykelstråk och det är till och från på dem. Och det är bitvis långa sträckor. Det är väldigt mycket som behöver göras om.

Kommunen för nu en diskussion med den upphandlande entreprenören Gästrike Trafikmålning om varför det ser ut som det gör.

Max Vestlund, ägare av Gästrike Trafikmålning, har i sin tur tagit in en underentreprenör, ett lokalt företag från Sundsvall, för att utföra jobbet.

Vad har gått fel?

– Nä nä, jag vet inte… Det är bara fruktansvärt dåligt utfört och jag vet inte ens hur det är möjligt. Han som gjort jobbet har arbetat med det här i många år. Det är inget roligt det här. Det här är det värsta jag sett i mitt liv och då har jag ändå sett en del linjer.

Vad händer nu?

– Det är lite upp till kommunen vad de tycker att vi ska göra. Vi har en dialog om hur vi ska gå till väga.

Kommer ni fräsa bort asfalt eller måla om?

– Det är inte helt enkelt att komma in med maskiner och fräsa. Jag tycker nog att det är bäst att måla över och sedan måla nya linjer.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ägaren efter linjekaoset: ”Det värsta jag sett i mitt liv”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig