info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

A-kassan kräver tillbaka 14 miljoner

Avhoppade medlemmar i Byggnads a-kassa har en sammanlagd skuld på 14 miljoner kronor till Förbundet. Nu kräver a-kassan in pengarna. Den som inte betalar hamnar hos kronofogden.

Sedan avgifterna till a-kassan höjdes för ungefär två år sedan har Byggnads a-kassa tappat omkring 15000 medlemmar. De flesta tycks ha trott att man kan gå ur genom att bara sluta betala medlemsavgiften, men så är det inte. Enligt lagen måste man skriftligen höra av sig för att kunna gå ut.

Detta har lett till att Byggnads a-kassa skickat ut 14000 betalningspåminnelser för att få in de 14 miljoner kronor som a-kassan ligger ute med. Utskicket med inbetalningskraven fick stark respons från de före detta medlemmarna.

– Folk var förbannade. De flesta hade helt enkelt struntat i att betala avgifterna och trodde att de hade gått ur, säger Gunnar Dahlberg, kassaföreståndare på Byggnads till Göteborgs Posten.

Gunnar Dahlberg tror att det stora antalet obetalda medlemsavgifter beror på fel information från oinsatta tjänstemän på Byggnads lokalkontor.

Efter sommaren kommer Byggnads a-kassa att gå till kronofogden med dem som inte betalt sina avgifter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: A-kassan kräver tillbaka 14 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig