info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

A-kassa vann över elitspelare

Bandyspelaren, som också är byggnadsarbetare, är aktiv på elitnivå i Lidköping. Han har från bandyklubben fått en lön på 6 000 kronor i månaden. Förvaltningsrätten i Göteborg har nu slagit fast att mannen inte har rätt till a-kassa.

Bandyspelaren är med i Byggnads a-kassa. Han är aktiv i elitlaget Lidköping och på Byggnads a-kassa anser man att han inte står till arbetsmarknadens förfogande. Spelarens klubb har sagt att de aldrig kommer att kräva att bandyspelaren väljer skridskorna före hammaren. Förvaltningsrätten i Göteborg gick på a-kassans linje och har nu slagit fast att han inte har rätt till ersättning.

”Aktiviteter på dagtid på elitnivå”

– Det finns kammarrättsdomar sedan tidigare i liknande fall. Det som avgör är om det är troligt att den aktive avbryter sin idrottskarriär för att ta ett jobb och i vilken omfattning de är kontrakterade av klubben. På elitnivå handlar det ofta om aktiviteter även på dagtid, vilket gör det svårt för de aktiva att stå till arbetsmarknadens förfogande, säger Christina Järlegård, biträdande kassaföreståndare på Byggnads a-kassa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: A-kassa vann över elitspelare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig