info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

70-årig kvinna stalkade hantverkare: Han var vänlig

Ett rutinjobb hos en äldre kvinna förvandlades till en mardröm för hantverkaren.

Kvinnan följde efter hantverkaren flera gånger under en längre period. Foto: Mostphotos

Det var i februari 2019 som en hantverkare utförde mindre VVS-arbeten i en 70-årig kvinnas bostad i norra Sverige. Men det som verkade vara ett helt vanligt rutinarbete skulle snart visa sig få obehagliga följder för rörmokaren. Den 70-åriga kvinnan började nämligen att förfölja honom.

Mellan den 18 februari och den 2 september 2019 skedde ett flertal stalkningar: kvinnan följde efter mannen i bil, parkerade bredvid hans, hon stod och väntade på honom utanför hans arbetsplats och gick efter honom i en matbutik.

Hantverkaren uppger i förhör att han vid ett flertal tillfällen sagt ifrån, att han försökt skaka sig loss henne och att det hela lett till negativa konsekvenser för honom.

Stalkandet skedde även efter att kvinnan meddelats kontaktförbud under sommaren 2019 och en polis uppger att det varit svårt att stoppa 70-åringen, trots tillsägelser.

I förhör har 70-åringen uppgett att hon uppfattat hantverkaren som ”väldigt vänlig” och ”kontaktsökande” när han utförde arbetet hos henne och att hon därför sökt en förklaring till hans vänlighet.

Hon döms nu för olaga förföljelse till villkorlig dom och dagsböter.

Annons
EHRAB 250×600 v43b
EHRAB 250×600 v43a
EHRAB 250×600 v43c

Du läser: 70-årig kvinna stalkade hantverkare: Han var vänlig