info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Eftertraktat jobb gjorde Nöjd nöjd

Gott om plats, välstädat och bra framförhållning. Det är tre orsaker till att Mikael Nöjd, ägare av Teknisk isolering i Skellefteå, är stolt över isoleringsjobbet på hotell Malmia i Skellefteå.

Mikael Nöjd, på Teknisk isolering i Skellefteå AB Foto: Privat

Mikael Nöjd, som har arbetat som isolerare i tio år, startade företaget Teknisk isolering i Skellefteå AB, för snart ett år sedan.

I början av året fick företaget uppdraget att klä in nya aggregat och rör med isolering i den nya restaurangdelen på hotell Malmia i Skellefteå.

– Det var nog många som ville ha jobbet, säger Mikael.

En stor utmaning för många isolerare är att de oftast jobbar i trånga utrymmen. När Mikael Nöjd, tillsammans med kollegorna Rasmus Liljedahl och Robin Jansson, inspekterade fläktrummet, blev de därför glada att det var så gott om plats.

– Det var också rent och snyggt när vi kom till arbetsplatsen.

På slutet blev det dock väldigt trångt och på vissa ställen fick de slita för att komma förbi. Men det gick att lösa ändå. Mikael Nöjd berömmer arbetsledningen som hade så god framförhållning.

– Det är en jättebra platschef på Peab. Ventilationsmontörerna på Bravida hörde av sig i god tid, så att vi kunde komma och isolera innan det blev för trångt.

En annan stor utmaning är att bära alla säckar med isoleringsmattor. Varje säck väger mellan sex och tio kilo och det brukar gå åt 30–40 säckar på ett jobb. Här fanns det hiss, men det blev ändå att de bar en hel del säckar.

– Vi måste gå långa sträckor, från parkeringen till hissen. Men att springa med alla säckar gav gratis träning.

Oftast jobbar isolerarna i par, två och två. Den ena isoleraren sätter fast mattan på aggregatet medan den andre spänner fast mattan. Som isolerare är det viktigt att vara noggrann och ha tålamod.

– Man vill ju inte att mattan ska hänga, säger Mikael Nöjd, som är nöjd med isoleringsjobbet och ger det en 7:a i betyg på en tiogradig skala.

Varför blir det inte ett ännu högre betyg?

– Man vill ju ha ett perfekt jobb och det kan ju alltid bli bättre.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Eftertraktat jobb gjorde Nöjd nöjd