info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

100 byggjobbare stödde Bo 01-kollegor

Byggnadsarbetare från flera, olika arbetsplatser runt om i Malmö visade i dag sitt stöd för byggnadsarbetare på Bo 01.

– Vi tycker att det är för jävligt vad de gör mot våra kompisar. Det kunde lika bra ha varit vi som blivit drabbade, säger Mikael på PNB. Han var en av de cirka 100 byggnadsarbetare som under sin morgonrast kommit till stödaktionen för byggnadsarbetarna på Bo 01. Förutom de 100 utanför grindarna deltog cirka 200 byggnadsarbetare inne på Bo 01 i aktionen.
I ett upprop, som delades ut, protesterar byggnadsarbetarna mot flera saker. Bland annat att byggnadsarbetarna har arbetat sju månader utan att veta vad de får i lön och att en lagbas och fyra betongarbetare har blivit omplacerade. Byggnadsarbetarna protesterar också mot att arbetsgivarna vill införa månadslön.
– Vi vill ha kvar vårt lönesystem och fortsätta med ackordet, säger betongarbetare Dennis Henningsson på NCC. Det var byggnadsarbetare från flera byggfirmor runt om i Malmö som hade slutit upp framför grindarna på Bo 01; bland annat från NCC, JM och PNB. Byggnadsarbetarna på Bo 01 var förvånade och glada att så många hade kommit till Bo 01 för att visa sitt stöd.
– Det är mycket bra att så många ställde upp. Vi blir starka, när det kommer mycket folk, säger Göran Olsson, på NCC.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 100 byggjobbare stödde Bo 01-kollegor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig