info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Din facktidning kan få guldspade

Byggnadsarbetarens reportrar Jenny Berggren och Björn Wendelborn Barr är nominerade till en guldspade för reportaget "Sanningen bakom Skanska".

Guldspaden är det mest prestigefyllda priset i undersökande journalistik i landet. Det delas ut av Föreningen Grävande journalister, FGJ.
– Det är roligt att vara nominerad. Det var ett jobb som vi lade mycket kraft på, för det kändes viktigt att berätta om detta. Då är det roligt att få en bekräftelse på att vi har nått fram, säger Jenny Berggren.
Reportaget var publicerat i Byggnadsarbetaren nummer 5, 18 april
2013.
Granskningen handlar om Skanskas internationella verksamhet. Den ena delen handlar om att Skanska haft en central roll i en brittisk skandal där arbetare svartlistats. Den andra delen handlar om att peruanska arbetare som kidnappades av en gerillan Sendero Luminoso. De kidnappades vid sitt boende i anslutning till att de arbetade för Skanska och har riktat krav mot företaget som de menar inte tagit sitt ansvar för deras svåra situation efteråt.

Avgörs i mars

Vinnarna utses på en gala i mars.
Också två andra fackförbundstidningar är nominerade i klassen Tidskrift.
Det är ”Så dumpandes villkoren i hemtjänsten” som publicerats i Kommunalarbetaren och Dagens Arbetes ”Mutkultur och falsk statistik hos fackets jobbcoacher.

HÄR KAN DU LÄSA REPORTAGET OM SKANSKA

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Din facktidning kan få guldspade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig