info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Whiplashskada godkänd i hovrätt

Försäkringsbolaget Folksam är ersättningsskyldigt för den whiplashskada som Thomas Börjesson fick för tio år sedan. Det slog hovrätten fast.

Byggnadsarbetaren Thomas Börjesson fick rätt även i hovrätten.
Därmed blir försäkringsbolaget Folksam ersättningsskyldigt för
den whiplashskada som Thomas fick för tio år sedan.
– Det är skönt och nu hoppas jag att det är färdigt.
Det stora är att få rätt och att bli trodd, inte att få ersättningen, säger Thomas Börjesson.

1990 råkade Thomas Börjesson ut för en trafikolycka. Han fick smärtor och var sjukskriven under en kort tid. Men besvären fortsatte och först några år efter olyckan kunde en specialist i neurologi konstatera att smärtorna berodde på trafikolyckan. Thomas Börjesson och Byggnads försäkringsenhet drev tillsammans ärendet vidare till tingsrätten.
Folksam överklagade tingsrättens dom till hovrätten, eftersom försäkringsbolaget anser att Thomas Börjessons nuvarande besvär inte är orsakade av trafikolyckan.

Men Svea hovrätt har nu fastslagit tingsrättens dom med ett förtydligande att skadorna är besvär i nacke, skuldror, bröst- och halsrygg samt vänster arm.
– Det är självklart positivt. Domstolen har trott på den försäkrade, trots att han inte gjort något läkarbesök eller varit sjukskriven under 19 månader. Det här är en kärnfråga för hela försäkringsbranschen, inte bara för Folksam, säger ombudsman Stig Forsgard på Byggnads försäkringsenhet.
Folksam måste överklaga hovrättens dom senast i slutet av november.
För att överklagandet ska tas upp i Högsta domstolen krävs prövningstillstånd, ett särskilt tillstånd som måste finnas för att hovrättens dom ska prövas.

Thomas Börjesson är nöjd med hovrättens dom, men tycker också att hela processen varit mycket lång och jobbig.
– Det borde inte vara så krångligt. Det är tråkigt att man behöver gå så långt som till domstol för att bevisa skadan, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Whiplashskada godkänd i hovrätt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig