info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Wäst-bygg varslar 38 arbetare

Wäst-bygg varslade på onsdagen 38 personer, de flesta träarbetare. Förhandlingar med Byggnads ska hållas på måndag. Enligt företagets vd Jörgen Johansson är orsakerna det ekonomiska läget i kombination med en förändrad orderportfölj

Snickaren Johan Hallin sitter i mb-gruppen på Wäst-bygg. Han säger att mb-gruppen håller med om att det råder arbetsbrist i företaget, nu granskar man inför förhandlingarna om den är så stor som företaget uppger.

Wäst-byggs vd Jörgen Johansson konstaterar att företaget påverkas av situationen i världsekonomin, som bland annat bromsar upp bostadsmarknaden. Vidare säger han att företaget nu har uppdrag som kräver mindre arbetskraft än tidigare jobb. Tidigare har Wäst-bygg dessutom hanterat svackor genom att låna ut personal, men det är svårt nu eftersom behovet minskar även på andra företag.

Samtidigt säger Jörgen Johansson att företaget nu rekryterar personal på tjänstemannasidan i Göteborg. Målet är att bygga upp verksamheten där, och att återanställa yrkesarbetare under senare delen av nästa år.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Wäst-bygg varslar 38 arbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig