info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vinst på 679 miljoner för NCC

Byggbolaget NCC gjorde en vinst före skatt på 679 miljoner kronor under årets tredje kvartal. Olle Ehrlén, vd för bolaget, ser ingen större förbättring av efterfrågan när det gäller den nordiska byggmarknaden 2010.

NCC har under hösten fortsatt arbetet med att anpassa sig till marknadsförutsättningarna och kommer att fortsätta anpassa organisation och kostnader till en lägre volym. Bolaget ser ingen tillväxt av bygginvesteringar i bostäder, kontor och övrigt husbyggande. Däremot gör man bedömningen att det ser något ljusare ut för anläggningsmarknaden. Under det tredje kvartalet hamnade omsättningen på 12 211 miljoner kronor vilket var något sämre jämfört med samma kvartal 2009. Även kvartalets vinst på 679 miljoner kronor var något lägre än förra årets på 702 miljoner kronor.
Trots att det ser fortsatt mörkt ut för branschen finns det förutsättningar för att starta nya bostadsprojekt – mycket beroende på den låga räntan och en expansiv finanspolitik.
– Vi kommer inte att väsentligt öka riskexponeringen utan byggstarter förutsätter en god förförsäljning, säger Olle Ehrlén.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vinst på 679 miljoner för NCC

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig