info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vill värva fler medlemmar"

Johan Lindholm, idag Byggnads andre ordförande, föreslås bli ny ordförande vid kongressen. Hans mål är att värva fler medlemmar och att Byggnads ska nå ut till fler arbetsplatser.

Hur känns det?
-Det känns omtumlande och väldigt stort. Att få företräda svenska byggnadsarbetare känns om något av en dröm. Men än är det inte klart. Det är kongressen som bestämmer.

Vad är viktigast att börja med?
-Att vi som får förtroendet att leda förbundet får ett tydligt mandat av kongressen. Det gäller oss alla; såväl från förbundsledning, som från regionerna. Målet är att bygga upp en stark organisation för att flytta fram Byggnads positioner. Vi måste värva fler medlemmar och jag vill att Byggnads ska bli mer synligt på arbetsplatserna. Det viktigaste är mötet med medlemmarna.

Vilka frågor är viktigast att driva?
-Det är just medlemsvärvningen. Att vi är många medlemmar är viktigt för den position vi och kollektivavtalet har när vi förhandlar med arbetsgivarna. Men det är också viktigt att vi når ut till de medlemmar vi redan har ute i deras verklighet. En annan fråga är facklig-politisk samverkan. Vi ska föra upp våra medlemmars frågor, som till exempel a-kassan, på den politiska agendan.

Hur ska ni få fler att vilja bli med?
-Genom att vi får en organisation där våra anställda, folkvalda och medlemmar känner stolthet över att representera Byggnads. Det ska vara självklart för icke-medlemmar att känna att de vill gå med.

Ni har varit flera kandidater. Hur ser du på det och vad gjorde att du fick valberedningens förtroende?
-Det är ett friskhetstecken att vi var flera som var intresserade. Varför jag fick förtroendet till slut vet jag inte riktigt. Kanske kan det ha spelat in att jag har vana sedan tidigare att leda en stor organisation.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vill värva fler medlemmar"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig