info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vikingson överklagar tingsrättsdom

I Helsingsborgs tingsrätt dömdes Lars Vikingson nyligen till fängelse i två år och sex månader för grovt skattebrott och bokföringsbrott. Nu vill han få sin sak prövad i hovrätten.

Bemaningsföretagaren Lars Vikingson fortsätter, även efter domen i tingsrätten, att neka till brott. I sin överklagan till hovrätten över Skåne och Blekinge anför Lars Vikingson, via sitt ombud, att det är hans kompanjon Christian Mark som lett bolagen efter 1 juli 2003. Lars Vikingson yrkar att han inte kan ses som ansvarig för bokföringen i bolagen eftersom han anlitats som ombud. Han ska också felakigt varit registrerad som det ena bolagets företrädare. När det gäller frågan om grovt skattebrott menar Lars Vikingson att inte agerat med brottsligt uppsåt.

Också Christian Mark dömdes i tingsrätten, i hans fall till två års fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott. De båda bemaningsföretagarna dömdes också till näringsförbud i fem år. Lars Vikingson sitter fortfarande häktad. Christian Mark försattes på fri fot efter rättegången i slutet på juni. Ännu har ingen överklagan från honom kommit in till hovrätten. I tingsrätten dömdes även en tredje man till tre månaders fängelse för medhjälp till bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vikingson överklagar tingsrättsdom

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig