info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vikingson höll försvarstal i rätten

Först höll han ett försvarstal. Därefter vägrade han att svara på en enda av åklagarens frågor. Lars Vikingson såg till att rättegången mot honom blev en annorlunda föreställning.

– Jag har varit apan i de här företagen, inte positivhalaren, sa Lars Vikingson i sitt försvarstal.
Med detta menade han att åklagaren Gina Kezovska missförstått hans roll i de två bolag, för vars saknade räkenskaper han nu står åtalad för bokföringsbrott. Lars Vikingson hävdar att han bara agerat ombud åt bolagen. Kezovska i sin tur hävdar att han varit företrädare och därmed ansvarig för bokföringen.

Den omskrivne förmedlaren av östeuropeiska byggjobbare, Lars Vikingson, har tidigare uppgivit för Byggnadsarbetaren att han är sjuk och lider svårt av diskbrock. Under rättegången, som hölls i Helsingborgs tingsrätt, verkade han emellertid vara vid bättre hälsa. Han uttryckte sig kraftfullt när Gina Kezovska försökte ställa frågor trots att han gjort klart att han inte tänkte svara.
Gina Kezovska tror inte att Lars Vikingsons vägran att svara på frågor kommer att gynna honom.
– Nej, det gör bara att min bevisning får stå oemotsagd, sa hon efter rättegången.

Lars Vikingson greps i Spanien i början av april och har sedan dess suttit häktat. Häktad och medåtalad är också hans kompanjon Christian Mark. Förutom bokföringsbrott är de båda misstänkta för grovt skattebrott. De tros ha undanhållit staten cirka 3,1 miljoner kronor, i sin verksamhet med att hyra ut östeuropeiska byggnadsarbetare.
Rättegången fortsätter den 11:e juni. Mark och Vikingson blir kvar i häktet under tiden.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vikingson höll försvarstal i rätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig