info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vikingson fortsätter neka i rätten

Den kontroversielle bemanningsföretagaren Lars Vikingson fortsätter att neka till samtliga anklagelser som åklagaren riktar mot honom.

I fredags fortsatte rättegången mot Lars Vikingson, mannen som gjort sig känd som frispråkig uthyrare av byggnadsarbetare från Östeuropa.
Den här gången gällde anklagelserna grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott i de utlandsregistrerade bolag som Lars Vikingson företrätt. Lars Vikingson hävdar att eftersom bolagen är registrerade utomlands så har han inte haft skyldighet att redovisa bokföring eller betala skatt i Sverige.
– Bokföringen förvaras i England och Spanien, sa Stefan Rosell, Vikingsons advokat.

Åklagaren måste nu visa att utlandsregistreringen bara var en täckmantel och att den verkliga verksamheten bedrevs här i Sverige. Som bevis la hon i fredags bland annat fram reklamblad, fakturor och register över firmabilar som pekar på att bolagen opererat i Sverige.
Lars Vikingsons medåtalade, Christian Mark, nekar också till brott. Han hävdar att han inte haft en position i de berörda bolagen som gör att han kan ställas till svars.
Rättegången fortsätter under veckan som följer.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vikingson fortsätter neka i rätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig