info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vibrationer i ny vinkelslip

En ny vinkelslip från Makita har för höga vibrationer i sitt sidohandtag, enligt byggpiloterna.

Använd inte maskinen alls eller använd den bara ytterst begränsat. Annars finns risk att bli skadad av vibrationer, säger anser Bengt Andersson, samordningsansvarig för byggpiloterna.
Vinkelslipen är en Makita 9565 C V 1400 W och har funnits på marknaden i någon månad. Problemet upptäcktes när maskinen skickades ut till byggpiloterna. Maskinens vibrationerna fortplantar sig ut i sidohandtaget.
– Det räcker med någon timmes användning för att folk ska börja känna stickningar och domningar i händerna, säger Bengt Andersson.
I verktygets manual anges ett relativt lågt värde men i verkligheten känns det som att den vibrerar mycket mer, säger han.
Essve Produkter AB är generalagent för Makita.
– Vi har tagit upp problemet med vår leverantör i Japan och väntar nu på ett besked. Vi har en idé om att man kan lösa problemet genom att använda ett mjukt handtag istället för ett hårt, säger Ronny Svensson produktchef på Essve Produkter. Han vill också få klarhet i hur stora vibrationerna egentligen är.
I avvaktan på förbättring är Bengt Andersson skeptisk till användning.
– Maskinen har en ny viktig fördel. Den frikopplar vid fastkörning. Det kan motivera att man använder den men då måste tiden vara mycket begränsad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vibrationer i ny vinkelslip

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig