info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vi slog larm direkt"

En lekplats i Holmsjö i Blekinge har sanerats två gånger efter att man hittat rester av eternitplattor från ett rivningshus. Nu har delar av lekplatsen spärrats av då man hittat delar av betong.

Det är SVT Blekinge som rapporterar om händelsen där skärvor av eternitplattor har hittats på lekplatsen för ett par veckor sedan och misstänks ha kommit från ett gammalt rivningshus i närheten.
– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt. När vi fick veta att rester från ett rivningshus i närheten hamnat på skolgården slog vi larm direkt, säger rektor Susanne Wallin Eriksson till svt Blekinge.

Nya fynd gjorda efter påsk

Enligt svt är det drift- och serviceförvaltningen som ansvarar för saneringen av byggresterna vid lekplatsen och två insatser har gjorts och godkänts av kommunen. Trots saneringen hittade man efter påsk ytterligare fynd på lekplatsen och fritidspersonalen larmade förvaltningen igen.
Under torsdagen var förvaltningschef Per Jonsson på plats vid skolan tog med sig rester till en saneringsfirma för kontroll.

Skärvor var ren betong

– Det entydiga svaret jag har fått är att skrävorna som har hittats är ren betong. Jag ska nu informera skolledningen, politiker och tjänstemän om detta, säger Per Jonsson till Blekinge läns tidning.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vi slog larm direkt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig