info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Vi ser ingen arbetsbrist”

De Skanskaanställda i Stockholm är förvånade över att företaget varslar 170 byggnadsarbetare om uppsägning. - Vi ser ingen arbetsbrist just nu, säger MB-ledamoten Kjell Broman.

Skanskas varsel om uppsägning av 170 byggnadsarbetare väcker förvåning och oro bland de anställda. Byggnads i Stockholm uttalar oro för att Skanska har planer på att införa ett arbetssätt med underentreprenörer i stället för egen personal.
Förhandlingar om uppsägningar inleds nästa vecka. Enligt MB-grupperna har man ännu inte fått någon information som styrker behovet av att säga upp anställda.
– När vi ser på de jobb som pågår och är på gång så kan vi inte se någon arbetsbrist för de anställda företaget har idag, säger Kjell Broman.
– Det kan naturligtvis finnas information som vi ännu inte har fått men just nu ger det här en känsla av att det är något annat som pågår.

Oron för att Skanska planerar att använda mer underentreprenörer och inhyrd personal stärks av att företaget inte varslar några tjänstemän om uppsägning.
– Det kliar någonstans i ryggraden när man ser det här och samtidigt vet hur Skanska agerat på andra håll i landet, säger Kjell Broman.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Vi ser ingen arbetsbrist”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig