info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Vi måste ha en nollvision”

Efter lite hårdrock och ett bejublad artistframträdande av Byggnads ledning börjar nu kongressen på allvar. Den gör det genom ett tal av Byggnads ordförande Johan Lindholm.

Johan Lindholm är allvarlig när han håller sitt tal och lyfter fram säkerheten för landets byggnadsarbetare. Han menar att ordning och reda på bygget är avgörande för framtiden. Han säger att varje person som dör på bygget är en för mycket och att Byggnads strävar mot en nollvision när det gäller dödsolyckor.
Johan Lindholm riktar fortsättningsvis hård kritik mot meningsmotståndare ”därute” som vill svartmåla Byggnads. Som påstår att Byggnads medvetet förvanskar siffror – bland annat antalet dödolyckor – och att det finns krafter på arbetsgivarsidan som vill försvaga förbundet. Han säger att de ”därute” bara har ett enda syfte och det är att företagen ska få största möjliga vinst till vilket pris som helst. Kampen för att försvara den svenska modellen är hårdare än någonsin.

”Vi måste vara solidariska”

Med anledning av det ökade antalet utländska byggnadsarbetare i landet ställer sig Johan Lindholm frågan om facket ska ställa arbetare mot arbetare. Självklart inte, säger han i samma mening, och hävdar att begrepp som solidaritet aldrig blir gammalmodigt.
Han avslutar med att betona vikten av det ansvar som alla deltagarna har gentemot alla byggnadsarbetare ute i landet, att de tillsammans nu ska dra upp riktlinjerna inför framtiden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Vi måste ha en nollvision”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig