info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vi är väldigt glada"

Foto: Mikael Färnbo Snickarna Lars Fredricson och Björn Peterson får tillbaka sina anställningar på Peab i Kalmar efter superförlikning. - Det är en oerhörd lättnad. Det har varit sjutton månader av oro och stress, säger Lars Fredricson.

De båda snickarna hade förberett sig för ett par intensiva dagar i Arbetsdomstolen (AD), och sedan en oviss väntan på domstolens avgörande. Istället kan de nu gå tillbaka till jobbet den första februari.
– Vi är väldigt glada och ser fram emot att komma tillbaka till jobbet, säger Björn Peterson.
Uppgörelsen är en av ett tiotal tvister mellan Byggnads och Peab som ingår i fredagens superförlikning. Men det exakta innehållet i uppgörelsen är än så länge hemligt.
– Vi vet inte mer än att vi är tillbaka på jobbet den första februari. Det känns otroligt skönt, säger Björn Peterson.

Det var på våren 2008 som de båda snickarna, efter flera turer, fick sparken för arbetsvägran. Lokala och centrala förhandlingar strandade och Byggnads stämde till slut Peab i Arbetsdomstolen (AD). Under tiden har snickarna gått arbetslösa i sjutton månader.
– Det är inte lätt att få nytt jobb när man fått sparken. Därför är vi väldigt glada att ha fått tillbaka våra anställningar. Vi har aldrig gjort något fel, säger Lars Fredricson.
– Det är tråkigt att konflikten gick så långt. Det måste man säga är ett misslyckande från båda parter. Nu är det äntligen över, nu kan vi pusta ut, säger Björn Peterson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vi är väldigt glada"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig