info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Veidekke skrev avtal om uppförande

Det norska byggföretaget Veidekke undertecknade den 31 mars ett så kallat uppförandeavtal tillsammans med byggfackens international, IFBWW.

Veidekke blev det första norska byggföretaget att underteckna ett avtal om globalt uppförande. Avtalet, som undertecknades förra torsdagen i Oslo, innebär att Veidekke åtar sig att följa FN:s mänskliga rättigheter, FN-organet ILO:s uppföranderegler samt OECD:s vägledning för multinationella företag.
Avtalet undertecknades av Veidekke, de norska byggfacken Fellesforbundet och Arbeidsmandsforbundet samt av Anita Normark, generalsekreterare för byggfackens international.

– Vi ser det här som ett verktyg för att förbättra arbetsvillkoren på multinationella bolags byggarbetsplatser, sade Anita Normark vid undertecknandet.
Veidekke har cirka 5 500 anställda, huvudsakligen i Norge, Danmark och Sverige. Sedan mer än 40 år har företaget en omfattande verksamhet i Östafrika. Den afrikanska verksamheten drivs i dag av dotterbolaget Noremco Construction med kontor i Dar-es-Salaam i Tanzania.
Skanska har sedan tidigare ett liknande avtal om uppförande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Veidekke skrev avtal om uppförande

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig