info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Västsvenska byggare missar jobb på bro

Det tyska företaget Bilfinger Berger bygger den nya Svinesundsbron. Jobben har hittills gått till tyska och polska byggnadsarbetare trots att det finns 224 arbetslösa i Byggnads Västavdelning.

Den nya Svinesundsbron är ett storbygge som väckt förhoppningar hos de 224 medlemmar i Byggnads avdelning i Västra Götaland som saknar jobb. Men när jobben med fundamenten nu dragit igång är det tyska och polska byggnadsarbetare som är först på plats.
– Det är klart att vi är besvikna. Vi vill att våra medlemmar ska få jobb när det pågår ett sådant här stort projekt i området, säger Henry Carlsson, ombudsman på Byggnads Västavdelning.

Enligt Henry Carlsson har de som ringt och frågat om jobb fått svaret att det inte finns något. Samtidigt har Bilfinger Berger informerat arbetsförmedlingen, Af Utland, om att det inte finns några svenska sökande till jobben. Det medförde att Af Utland gav tillstånd för 15 polska byggnadsarbetare till jobben med att bygga brons bågar.
– I flera fall har det inte funnits kollektivavtal bland de företag som Bilfinger anlitat som underentreprenörer, säger Henry Carlsson som i dagarna tecknat kollektivavtal med den polska underentreprenören.

Avdelningen har nu informerat Af Utland om att det finns arbetssökande. Man har fått löftet att arbetsförmedlingen ska kontrollera om det finns arbetskraft i området innan man ger ytterligare tillstånd till arbetskraftsimport.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Västsvenska byggare missar jobb på bro

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig