info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Varsel mot NCC och Peab dras in

Varslet mot NCC och Peab, från i måndags, har nu dragits tillbaka av Byggnads. Man säger sig vilja fokusera på annat än att tvista om ifall varslet var en otillåten stridsåtgärd.

Byggnads riktade i måndags ett varsel mot åtta NCC- och Peabarbetsplatser. Det var en utökning av varslet som sedan tidigare ligger med anledning av avtalsrörelsen. Detta nya varsel kom till som reaktion på att Byggnads ska ha nekats tillträde till företagens arbetsplatser för att ge facklig information. Men efter att Sveriges Byggindustrier pekat ut varslet som otillåtet har det nu dragits tillbaka av Byggnads, trots att facket fortfarande hävdar att det var tillåtet.
– Men vi har inte för avsikt att driva denna avtalsrörelse i domstol. Vi vill hellre lägga tid och energi på de pågående medlingsförhandlingarna för att få fram ett så bra avtal som möjligt för våra medlemmar, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm i en kommentar på Byggnads hemsida.
Sveriges Byggindustrier skriver på sin hemsida att man under tisdagen meddelade Byggnads att man övervägde att stämma dem i Arbetsdomstolen för otillåten stridsåtgärd.
– Självklart är fackförbunden välkomna att prata med sina medlemmar, men inte oannonserat och på arbetstid agitera om lagt strejkvarsel, sa förhandlingschefen Mats Åkerlind i en tidigare kommentar till varslet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Varsel mot NCC och Peab dras in

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig